Veckans maträtt av Svenne och Mattias- Mandelfisk med bönor och chunky salsa



Mandelfisk i ugn med bönor och chunky salsa

4 port

4 bitar fryst eller tinad färsk torskrygg

½ purjolök

4 dl skivad morot

2 msk olivolja

1 nypa havssalt och nymalen svartpeppar

2 dl vita bönor, kokta eller på burk

2 dl svarta bönor, kokta eller på burk

1 burk hot chunky salsa

½ grovhackad mandel


Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Lägg de fyra tinade fisk bitarna i en ugnsform eller fyra mindre ugnsfasta portions formar. Skölj och skiva purjolöken och skala och skiva morötterna och strö runt om fisk bitarna. Ringla oljan över grönsakerna och strö över en nypa havssalt och dra ett par varv med pepparkvarnen. Spola och låt bönorna rinna av . Blanda dom vita med dom svarta i en bunke . Häll på chunky salsa och blanda runt. Häll blandningen över fisk och grönsaker och sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter servera med grovhackad mandel på toppen .


Spinning och boxning gjorde min dag lite mindre grå

Idag var jag på ett förfärligt eländigt humör, och inte blev det bättre av att vädret var urtrist. Jag tyckte att någon sa till mig att det skulle vara bra väder. Nej grafitgrå himmel hela helgen, tack, tack. Nåja det är i alla fall härligt att det går mot ljusare och varmare tider. Idag var jag och Svenne på gymmet och körde ett riktigt långpass. Jag körde spinning i en och en halv timme för att avsluta med lite härlig boxning med Svenne. Kan det bli bättre? Jag hade mina nya Easytone skor (och hade glömt mina spinningskor hemma) och det var en annorlunda känsla att cykla med sådana. Vet inte om det är att rekommendera, men jag kommer nog ha en hel del träningsvärk i nya muskler som har fått vara med, tack vare skorna. Jag hann dessutom att lyssna igenom bra många låtar och jag har fått lite ny inspiration. Dock är det tydligt att ju tröttare jag blir desto "elakare" och högre musik behöver jag. Hittade en gammal Depeche låt som heter Wrong och det var så underbart att få trampa tungt och hålla med om varenda textrad, för det var så jag kände mig innan det underbara endorfinet börja strömma ut i kroppen.

Ha det gott!

Kram Åsa-Helena

Valde en bild av Hagaparken ifrån i torsdags. Betydligt trevligare väder.

Här är låten Wrong med Depeche Mode
http://www.youtube.com/watch?v=IvfcnpJRf0Q


Veckans maträtt av Mattias & Svenne Laxsallad med räkor och apelsinkesella

 

Laxsallad med räkor och apelsinkesella

1 stor kokt kall sötpotatis, skuren i tärningar

½ paprika

2 dl riven rotselleri

1 mellan stor broccoli bukett

3 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

2 tsk sambal oelek

1 tsk mineral salt

2 tsk dragon

2 tsk färsk hackad röd chili

Saften och skalet av en halv apelsin

300 g tärnad laxfilé

2 dl skalade räkor

2 dl babyspenat


Apelsinkesella

1 apelsin, saften och finrivet skal

1 burk lättkesella                                            

1 cm färsk riven ingefära

1 nypa citronmeliss


Börja med att koka sötpotatisen skuren i tärningar i ca tio  minuter och gör sedan apelsinkesellan. Finriv skalet från apelsinen ner i kesellan. Pressa i saften, krydda med riven ingefära och riv ner citronmeliss. Blanda väl och ställ in i kylen. Kärna sedan ur och hacka paprikan och skala och riv rotsellerin. Bryt broccolin i mindre buketter. Pressa vitlöken. Fräs alltihop på medelvärme i olja. Inklusive potatistärningar, i en medelvarm panna i ca fem minuter under omrörning. Krydda med sambal oelek , salt, peppar ,dragon och chili. Ställ åt sidan. Pressa apelsin saften över och tillsätt fint rivet apelsin skal. Bryn laxtärningarna på medel värme i en annan panna under försiktig omrörning i ca 5 min. Lägg tillsist över räkorna tillsammans med den brynta laxen och spenat på toppen av grönsakerna och värm hastigt ett par minuter. Vänd runt och servera rätten med den kalla apelsin kesellan.


RSS 2.0