Förälskad i klättring- igen

Igår hade jag ingen spinning på morgonen eftersom jag bytte med Yvonne som ska flytta till större lägenhet på torsdag. Så vad passade bättre än att jag och Svenne stack ned till klättercentret och hängde på låset vid nio. Vi hade möte i Mattias skola kvart över elva så vi fick utnyttja tiden väl. Vi har ju klurat på en svårighet som vi inte lyckades forcera förra gången och idag så klarade både jag och Svenne denna! Jippie, vi klarade hela leden! (blå-den lättaste färgen).

Svenne har bättre teknik än jag











Det vr det där sabla greppet jag håller med vänsterhanden vi hade så svårt att nå. Det konstiga är att när man väl fattar hur man ska bära sig åt så kan man inte förstå vad det var som var så svårt...


Svenne är på väg ned för väggen. Han tycker nämligen inte om att hoppa ned...

Man blir så glad av klättring


Tyvärr kom jag inte ända upp, för jag fick svindel och när jag skulle försöka nästa gång så var jag så slut i armarna. Så detta blir nästa utmaning för mig. Svenne klarade det galant.
När vi var klara hann vi med en latte också så det blev en helt komplett morgon.

Idag var det arbete som vanligt men lyckades komma hem redan vid halv sju! Helt fantastiskt! Ska njuta av min kväll och INTE tänka på min dator som verkar ha blivit sjuk och stänger av sig hela tiden, vilket gjorde att jag inte kunde blogga klart igår. Jag har ju precis betalt färdigt den!!! Nåja jag får väl göra som jag brukar och ringa min kära bror och fresta med lite mat.
Har en mild och skön träningsvärk idag och kan konstatera att klättring involverar de flesta musklerna.

Ha det gott!
Kram Åsis

Semestern är slut- men inte sommaren

Nu är den sista semesterperioden avklarad för min del och det känns en smula vemodigt som alltid. Fast även om semestern är avklarad så innebär ju inte detta att sommaren är slut för det. Men det tycks alla radiopratare tro. Jag vet inte hur många gånger jag har hört dem säga att sommaren nu är slut och det är höst. Herregud ska vi stressa fram årstiderna nu också?!!
Nä, jag tänker fortsätta att känna att det är sommar och dra ut på det i det längsta. Och sen! Sen kommer brittsommar, det har jag bestämt. Så någon gång i november är jag redo för höst. 


´
En vacker vy ifrån Visby där vi var förförra veckan.
Vi hälsade på Svennes farmor som precis har fyllt 103 år. Det ni! Vi passade givetvis också på att träna på Gym Ett som är tradition för oss. Likaså att äta pasta ifrån Pastavagnen! Jag tränade (tyvärr) ett oinspirerat styrkepass mest för att kunna njuta av en skön dusch efteråt, men blixtrade sedan till i slutet av veckan och orkade springa 6 km på löpbandet. Det kan tilläggas att jag tycker att det är sååå tråkigt att springa på löpband och är därför särskilt stolt över detta. 

Jag och Svenne har besökt klätterklubben och bouldrat vid två tillfällen och det är något magiskt med klättring. Jag vet inte vad det är men det måste ha något med adrenalinet, svindeln och det yogaliknande meditativa tillstånd man hamnar i. Att ligga där på rygg på bouldermattan och fundera på hur fasen man ska nå det där sabla greppet är säkert mycket bra för de små grå hjärncellerna. Dessutom är det underbart att vara nybörjare och utan skam i kroppen fråga hur det kommer sig att de gröna greppen på väggen är så svåra, när grönt ska vara det lättaste, och få svaret att det är färgen på TEJPEN och inte greppen som anger svårighetsgraden. HA HA HA.

Idag har jag cyklat och kört lite nya funktionella övningar tack vare Johnny på gymmet som alltid köper in så roliga grejer. Idag testade jag TRX och körde bål, bröst och rygg och det var en ny upplevelse. GRYMT jobbigt. Ska utforska detta redskap vidare. Körde därefter lite avlastade chins (gummiband) samt omvända för biceps.
Ser fram emot en härlig träningsvärk.

Ha det så gott i sommarvädret
Kramar Åsis


RSS 2.0