Midsommar med mera

Jaha så är midsommarhelgen snart till ända och ja, jag har hunnit med en hel del. Morgonen inleddes med en promenad till vår kära Hagapark. Den är ju så vacker att det nästan gör ont...






         
På den här bryggan fastnade vi en stund

Midsommarafton firades hos vännerna och till lika tillika? (hur stavas detta egentligen?...) släktingarna. Nåja låt oss inte gå på det för det blir vääldigt krångligt att reda ut. Nåja vädret var ju precis som på TV -reklamen, in med maten-ut med maten och faktiskt så hann vi äta under fullt solsken för att sedan snabbt få rusa in under tak när en hagelfylld regnskur gled förbi.
 
Tycker att vi lyckades bra med timingen, faktiskt. Nubbarna fick jag dock inte smaka eftersom jag körde vår bil som de numera har börjat regna in i. När man startar bilen så forsar det in vatten på golvet till passagerar sätet. Mycket otrevligt. Nåja jag och Ninis provade en del alkoholfria alternativ och vi testade en alkoholfri cider som smakade riktigt bra. Sen smakade vi en alkoholfri öl och det var ibland det äckligaste jag har druckit. Det är nästan imponerande hur man kan lyckas att få något att smaka så vidrigt faktiskt.

Ninis och Jonas blev i förrgår ägare till en jättemysig villa efter en riktig rysarperiod. De hade nämligen sålt sin lägenhet och sen hade det inte varit så lätt att hitta något nytt. Nu har de emellertid fått tag på ett jättemysigt ställe och jag blir riktigt avundsjuk på utsikten de har ifrån vardagsrumsfönstret. De kan titta in i en vacker ljus skog, för trädgården vetter mot en allmänning. Detta fick mig att längta efter ett sommarställe.

Sent på kvällen for vi hem mätta och belåtna efter en hel dag med god mat och dryck. Jag vill inte skryta men om jag får säga det själv så körde jag hem på ett oklanderligt sätt. Jag lyckades också med att parkera bilen utan att köra in i någon annan. Skulle vilja gå så långt att jag kallar det fickparkering faktiskt. Var ju tvungen att ställa bilen under ett träd istället för på vår vanliga parkeringsplats eftersom det regnar in i den. Jag är ju minst sagt lite ringrostig när det gäller bilkörningen så det här var välbehövligt.

Dagen efter så ägnade vi hela förmiddagen åt att kolla upp vår hushållsekonomi. (Ja, vi kan verkligen konsten att roa oss...). Vi var jätteduktiga och gjorde en noggrann genomgång och lade in vår befintliga budget och vår önskvärda budget i excel. Vi kände oss så duktiga och skämtade om att det här skulle Charlie och Mathias i Lyxfällan gilla. Ju mer vårt arbete fortskred desto mer sjönk vårt humör. När vi äntligen var klara satt jag och Svenne helt förstummade över att vi hade haft så dålig koll på vart våra pengar tog vägen. Bara mitt bok och prenumerationskonto låg på nästan en tusenlapp i månaden och det där caffé latte drickandet var INTE gratis. Svenne cyklade till jobbet i morse efter att ha kollat bensinkostnaden och Mattias fick minsann höra att han måste minska på telefonsamtalen till kompisars mobiltelefoner på vår stationära telefon och datorn ska hållas avstängd när den inte används.

Ja inte vet jag om jag mår så mycket bättre nu, när jag verkligen vet hur det ligger till med ekonomin, men förhoppningsvis kommer jag att göra fler medvetna val framöver. Någon sommarstuga lär det inte bli på länge, men promenader till Hagaparken är ju fortfarande gratis...

Ha det gott
Kramar Åsis


Närvarade stolt vid spinningkollegans disputation

I fredags, efter åtta års hårt arbete lade min kära spinningkollega på WorldClass Yvonne Andersson fram sin doktorsavhandling i journalistik, och jag är så imponerad och full av beundran!
Klockan tio samlades vi på JMK inne på Karlavägen för att närvara vid Yvonnes disputation. För er som inte har bevistat en sådan kan jag berätta att det minsann är en ganska nervös historia. När man har skrivit sin avhandling så ska en opponent granska arbetet och när man sitter på disputationen så ska man alltså redogöra för och försvara sin avhandling. Yvonne försvarade sin avhandling på ett föredömligt sätt och efter att opponenten hade ställt sina kluriga frågor och betygsnämnden fått ställa sina frågor följde en nervös väntan på att betygsnämnden skulle fatta sitt beslut. Under väntan bjöds det på champagne och snittar och trevligt mingel med Yvonnes släktingar och arbetskamrater.
Efter en timme kom så beskedet. Avhandlingen hade godkänts av en enhällig betygsnämnd och Yvonne kunde nu titulera sig som filosofie doktor i journalistik.


Mellan lag och moral Civil olydnad och militanta veganer i fyra
svenska dagstidningar åren omkring millenieskiftet
är titeln på
Yvonnes avhandling

På kvällen samlades vi i Valvet ute på konsthögskolan vid Skeppsholmen och firade Yvonne med mat, vin och sång. Trots att jag inte kände någon mer än Yvonne vid festens början, så hade jag jättetrevligt och det visade sig att jag hade hållit till i samma trakter som Yvonne och några av hennes vänner. Vi hade bland annat ridit på samma ridskola vilket väckte skratt och minnen. Yvonne firades med flera härliga sånger med fenomenala fyndiga texter som fick alla att dra på smilbandet. Allra mest skrattade jag dock när Yvonnes rektor höll tal och berättade att han var ganska vidskeplig och därför hade tagit hjälp av astrologin, eftersom det här förmodligen var hans allra sista disputation och det vore hemskt om det inte gick vägen. Han hade hittat flera horoskåp som på ett oerhört komiskt sätt passade in på Yvonne och den stundande stora dagen som dock inte skulle inbringa några större summor pengar dock... Detta blev extra roligt eftersom det är allmänt känt att man inte blir så särskilt mycket rikare av att disputera, åtminstone inte i början.
Framåt midnatt drog jag mig hemåt för att sova lite inför morgonen spinning. Det var riktigt sorgligt för det här året dras min lördagsklass in under sommaren så detta var sista passet innan höstschemat drar igång igen. Det kändes i alla fall som att vi fick en riktig genomkörare som avslutning.  


Så här ser Yvonne ut när hon inte bär doktorshatt

RSS 2.0