Vasaloppsspinning med mera

Ibland känner jag för att bara sammanfatta veckorna som går. De går nämligen så makalöst fort.
I söndags klev jag upp halv sju för att köra Vasaloppsspinning på WorldClass i Sundbyberg som deltagare och det var väldigt kul men ÅÅÅHHHH så jobbigt! Per Kvarnlind och Margareta Svaneby ledde klassen med den äran. Drygt fyra timmar höll vi på och jag måste säga att efter två och en halv timme var jag väldigt tveksam till hur jag skulle lyckas ta mig i mål. Men när en halvtimme till hade gått så var det ju ”bara” en timme kvar så då var man ju tvungen att fortsätta. På måndagen var det arbeit igen. Upp fem och sätta sig på halvsju tåget till Östertälje. Det var förövrigt Internationella kvinnodagen den dagen. Jelena på jobbet som är ifrån Sibirien berättade att i Ryssland är den dagen en mycket stor högtidsdag där de flesta är lediga från arbetet och männen köper blommor till sina kvinnor. Jag fick inga blommor!! Fast jag fick en påse med en Wasa knäckemacka en chokladbit och en Mer av en representant ifrån VänsterPartiet som stod vid Östertälje station. Tack!

Tisdag: Upp fem. Spinning kvart i sju i Solna. Latade mig kvar i gymmet och masade mig sedan hem. Har nu tagit mig i kragen och ordnat så att jag kan ha mitt rum som jag hyr, lite mer så nu har jag en riktig skrivarlya. Kanon. Lägligt ringde Helena och kom sen förbi och fikade i mitt mysiga rum.  Niklas som jag hyr av satte upp min whiteboard i glas. Mycket nöjd!!

Onsdag:  Samma procedur som måndag. Hade en faslig massa patienter och fick sitta och skriva journal till sena kvällen. Var hemma klockan åtta.

Torsdag: Upp fem. Spinning kvart i sju. Körde Melodifestival tema. Såklart!! Det är ju den tiden på året!! :-) Därefter raketfart in i duschen och sen fick jag hur lyxigt skjuts av Svenne till stationen. Han är bra go min man. Väl framme vid stationen finns ett mycket viktigt moment att klara av nämligen att hinna köpa en svag Caffé Latte och det lyckades jag med.  Väl på pendeln måste jag hålla utkik efter min favoritplats och hugga den och sen drack jag mitt kaffe och läste Läkartidningen ( och halva tidningen Socialpolitik). Väl framme på jobbet var det dags för patient direkt. Påminns om hur mycket jag älskar mitt jobb. Klockan elva nästa patient. Patienten har haft ett rent helvete efter en olycka och är mycket deprimerad. Patienten blev mycket illa bemött hos socialtjänsten sist. Hjälper till med att ringa handläggaren på socialtjänsten. Handläggaren tyckte att jag kunde betala min patients barns mat om jag nu tyckte så synd om dem. Jag har aldrig i hela mitt liv stött på en så arrogant handläggare. Jag blev så arg på handläggaren att min röst hördes in till min kollega. Det slutade med att jag ringde upp hans chef och berättade vad han hade kläckt ur sig och hon blev faktiskt också upprörd över handläggarens beteende. Blir påmind om hur bra jag har det som har ett arbete och är frisk. Det är bara en tunn tunn tråd tillvaron hänger på. Om man inte har en rejäl slant på banken förstås.

Fredag PT klient på E och sen egenterapi. Resten skrivardag. Satt visserligen mest och glodde och skrev, tog bort, glodde lite till men jag är ialla fall på gång:-)

Lördag: Spinning 10.30. Blandad kompott idag. Körde melodifestival och sen lite godbitar från 2008. Lunch därefter terapiklient. 

Söndag: Terapiklient 10.30 därefter skrivardag. Fick litegrann gjort. 

Måndag: Upp 05.00 frukost och iväg till vårdcentralen som för övrigt har blivit framröstad som en av de bästa i landet när patienterna får tycka till. Heja, heja!  

Tisdag: Upp kl. 05.00 frukost och iväg till gymmet. Sov dåligt vilket inte hör till vanligheterna. Tyckte att jag hörde Mattias prata i mobiltelefon mitt i natten men det har jag tydligen drömt, säger han. Det var snorhalt och jag kunde inte cykla. Svenne var en ängel som skjutsade mig och alla mina väskor. Det var så gott som fullt i salen vilket ju ger en sån härlig energi! Körde ett pass med lite lättare belastning och lattjade med Jumping on the hills.
Sen var Johnny som äger gymmet snäll och höll i mitsarna medan jag boxades. Men det var ju ganska löjligt för jag blev ju trött så fort. Hur kan det vara så himla jobbigt!!!?? Sen visade han mig svingar med the bulgarian trainingbag. Och jaaa jag har en himla träningsvärk nu:-) Passade på att sola solarium vilket händer ungefär en gång varje skottår. Det var jätteskönt. Sen iväg till "skrivarlyan" och där satt jag och försökte skriva en intelligent artikel till Bodynytt, men guud så trögt det gick. Tände mina mysiga värmeljus, skrev lite på boken, åt en halv burk ravioli och drack kaffe skrev 10 rader, tröttnade och gick hem. Väl hemma blev jag så rastlös att jag körde ett hemträningspass. Man har ju både hantlar, bosu och pilatesboll hemma så det var ju bara att köra. Jätteskönt!!
Man borde ju köpa en ny spinningcykel men jag tror inte Svenne skulle bli så glad då. Tycker dock att det borde vara naturligt att ha en spinningcykel i vardagsrummet...

Onsdagkväll: Nutid. Precis kommit hem. Svenne har lagat mat. Ska snigelchilla i soffan och glo på TV.
Ja det var lite ur mitt liv.

Kram Åsis


RSS 2.0