Veckans maträtt av Mattias & Svenne Laxsallad med räkor och apelsinkesella

 

Laxsallad med räkor och apelsinkesella

1 stor kokt kall sötpotatis, skuren i tärningar

½ paprika

2 dl riven rotselleri

1 mellan stor broccoli bukett

3 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

2 tsk sambal oelek

1 tsk mineral salt

2 tsk dragon

2 tsk färsk hackad röd chili

Saften och skalet av en halv apelsin

300 g tärnad laxfilé

2 dl skalade räkor

2 dl babyspenat


Apelsinkesella

1 apelsin, saften och finrivet skal

1 burk lättkesella                                            

1 cm färsk riven ingefära

1 nypa citronmeliss


Börja med att koka sötpotatisen skuren i tärningar i ca tio  minuter och gör sedan apelsinkesellan. Finriv skalet från apelsinen ner i kesellan. Pressa i saften, krydda med riven ingefära och riv ner citronmeliss. Blanda väl och ställ in i kylen. Kärna sedan ur och hacka paprikan och skala och riv rotsellerin. Bryt broccolin i mindre buketter. Pressa vitlöken. Fräs alltihop på medelvärme i olja. Inklusive potatistärningar, i en medelvarm panna i ca fem minuter under omrörning. Krydda med sambal oelek , salt, peppar ,dragon och chili. Ställ åt sidan. Pressa apelsin saften över och tillsätt fint rivet apelsin skal. Bryn laxtärningarna på medel värme i en annan panna under försiktig omrörning i ca 5 min. Lägg tillsist över räkorna tillsammans med den brynta laxen och spenat på toppen av grönsakerna och värm hastigt ett par minuter. Vänd runt och servera rätten med den kalla apelsin kesellan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0