Träning för ryttare

Ulf Johansson som tagit initiativet och skrivit boken Ryttare är idrottare, som handlar om fysträning för ryttare. Ulf var länge en fälttävlansryttare på elitnivå och vann bland annat SM 1994 med hästen Cyklon. Han är idag en väletablerad tränare med gedigen kunskap på området. Johansson menar att ryttare oftast är mycket noga med vad hästarna äter och hur de tränas men ryttarna själva slarvar med underhållet av den egna kroppen. Läs mer om detta:

http://www.stallsmart.nu/article.aspx?forumID=177&articleID=2792


Ytterligare artikel om ämnet http://www.stallsmart.nu/article.aspx?articleID=2156&forumID=151


Hovspår i Hagaparken

Ida Olofsson har högskoleutbildning i biomedicin med inriktning fysisk träning, är licensierad personlig tränare och fystränare samt diplomerad styrketräningsinstuktör och coreinstruktör. Hon har ridit sedan barnsben och tävlat ponnydressyr på elitnivå och deltagit i fyra SM på två olika ponnyer. I sitt examensarbete på 10 p utvecklade hon ett träningsprogram för ryttare. Programmet består i huvudsak av träning på balansboll och har bålstabilitet som grund

för alla övningar för passa för ryttare. Två ryttare testade träningsprogrammet och ansåg att det skulle passa för de krav som ställs på dem som ryttare. Ni som läste mitt inlägg om artikeln i DN söndag idag om funktionell träning med pilatesboll, kommer att märka stora likheter med detta.

Examensarbetet är mycket välarbetat och mycket intressant och Olofsson går grundligt igenom de krav som ställs på ryttare när det gäller styrka, kondition och smidighet och går grundligt igenom den muskulatur som hon har kommit fram till bör finnas med. Uppsatsen finns i fulltext, följ länken nedan.

http://dspace.hh.se/dspace/bitstream/2082/1088/1/Fystraning%20for%20ryttare.pdf

Ha det gott!
Kram Å-H


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0