Veckans maträtt av Svenne och Mattias- ananasmarinerad kyckling

Ananasmarinerad kyckling
4 portioner
Marinad
2 msk olivolja
1 msk tamarisoja
1 tsk svartpeppar från kvarnen
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk akacia honung eller bovete honung
½ ananasjuice
1 ½ sambal oelek
600g kyckling
1 tsk mineral salt
2 msk sesamfrön
1 tsk röd torkad chili
1 skivad banan
4 matskedar osaltade jordnötter
Börja med att blanda till marinaden. Skär sedan kycklingen i strimlor och lägg i marinaden i ca trettio minuter i kyl. Hetta upp en panna utan olja och lägg i köttet, lite i taget. Stek på medelvärme tio till tolv minuter och lägg sedan upp köttet på en tallrik. Salta, strö över sesamfrön och torkad chili efter stekningen. Servera med skivad banan, jordnötter, wokade grönsaker, wokad förkokt sötpotatis och palsternacka eller råris